La Barcelona de les Solucions, propostes innovadores que milloren la nostra qualitat de vida

Vivim més i millor. Tots els estudis apunten a un increment notable de l’esperança de vida que només comptabilitzant l’última dècada ha augmentat 2,5 anys de mitjana.

Aquesta realitat és possible gràcies als avanços múltiples des de la ciència fins a la innovació tecnològica. Al seu torn, la qualitat de vida s’ha vist beneficiada per una major consciència dels hàbits saludables i profunditat en els estils de vida.

D’acord a l’actual revolució tecnològica i era digital s’evidencia la seva positiva influència per superar els actuals desafiaments.

El camp de la medicina és un dels que millor s’ha adaptat a les noves tecnologies en les seves diverses especialitats: assistència remota i salut mòbil, sensors, genòmica…és el que ja es coneix com eHealth.

A més, gràcies al suport tecnològic, un dels aspectes més positius és que el desplegament d’aplicacions i serveis interactius multiplicaran l’accés a la sanitat a les zones més desfavorides.

En el marc de La Barcelona de les Solucions, que se celebra el pròxim 26 de maig al Caixaforum, podrem conèixer de a prop algunes d’aquestes destacades propostes que neixen a la ciutat comtal i tenen possibilitat d’extrapolar-se al món.

Al panell qualitat de vida, professionals de primera línia exemplificaran avanços i solucions destacables en els camps de la comunicació, la salut i el medi ambient, que en definitiva suposen una millora substancial de la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines.
Entre els casos disruptius destaquen Starlab Barcelona, com a projecte altament revolucionari d’alta tecnologia que innova en neurociència. El seu director general Stephen Dunne parlarà en primera persona de què tracta.

Després Jordi Martí, el fundador de DBS Screening ens aproparà a aquest sistema fàcil d’extracció de sang que millora exponencialment l’anàlisi de malalties. Finalment, Pro-activa Open Arms, reconeguts per la seva important labor a l’auxili dels refugiats de Síria abordaran un tema complex que mereix especial atenció.

Elisenda Camps, directora i presentadora del Magazine de RAC1 “Tot és Possible”, moderarà la taula de propostes.

Com a personatge inspirador, l’esdeveniment té l’oportunitat de comptar amb la directora adjunta de l’Institut de Recerca Valle d’Hebron, Fàtima Núñez.

En el tancament del panell qualitat de vida equilibrarem ment i cos de la mà de Gemma Segura, consultora, coach, conferenciant, formadora i mindfulness trainer. Una performance molt especial aconseguirà portar a la relaxació als allí presents.

Per conèixer altres sorpreses de la Barcelona de les Solucions encara tens temps d’inscriure’t de forma gratuïta. Les places són limitades.